Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Örökhagyó Kiskanizsa

Az Örökhagyó napok olyan alkalmak, amikor Nagykanizsához közeli  települések, nagykanizsai településrészek idősebb lakói, és a városban megtalálható, nagyobb múlttal rendelkező szakmák nyugdíjasai, nagy öregjei örökül hagynak régi fotókat az utókor számára. Ezt úgy tesszük, hogy a régi fotókat és dokumentumokat beszkenneljük és a tulajdonosoktól vagy a képen szereplőktől, azok hozzátartozóitól származó iformációkkal, iletve engedélyükkel közzé tesszük. Van olyan eset is, hogy a tulajdonos nem tudja a családi gyűjteményéből származó fotóról, hogy épp kit, mit ábrázol, mikor készül, mert ezek az információk nem hgyományozódtak a családban. Ilyenkor olyan falubeliek tudnak segíteni, akár utólag is, akik felismerik a képen lévőket. Szerencsére a képekhez adható információk korlátlanul bővíthetők.

 
Kiskanizsán  több honlap is gyűjti, rendszerezi, közreadja a kiskanizsai múlt emlékeit. Ebben elsősorban az 1870-ben alakult, s jelenleg is működő Polgári Olvasókör, a Kanizsai Kulturális Központ Móricz Zsigmond Művelődési Háza és a Halis István Városi Könyvtár  kiskanizsai fiókkönyvtára olvasói, régi könyvtárosai járnak elől.
 
Kiskanizsán 2010-ben szervetünk először örökhagyó napot,. Ennek terméséől adunk itt most közre tematikus csoportokban. Köszönet illeti a képek többségét rendelkezésre bocsátó, a kiskanizsai helytörtténettel családi indíttatásból is gyűjtő Horváth Jánosné Plánder Júliának, az olvasókör vezetőségének és titkárának, Lukács Ibolyának.
 

II. Ünnepek

III. Gazdálkodás

IV. Egyesületi élet és kultúra

V. Kiskanizsai honvédek,  katonai életképek

VI. Iskolák, óvodák, tanítók, tanulók

VII. Családi képek és portrék

 
/8
Következő >> (2. oldal)

Insert failed. Could not insert session data.